Op deze pagina tref je een serie foto’s van de Nieuwstraat (ook wel Pompstraat genoemd) uit de jaren 1962 en 1981. We maken een wandeling door de Nieuwstraat en bekijken eerst de even huisnummers. Aan het einde van de Nieuwstraat keren we om en bezichtigen we de oneven huisnummers. Bij veel woningen kan wel iets verteld worden. Heb je verhalen over woningen of andere gebouwen in de Nieuwstraat, geef het aan ons door, dan kunnen we dat verwerken op de website.
Een foto van de Nieuwstraat uit 1962 met zicht op de kerktoren. Links zie je eerst de woning van Wil de Jong-de Boer, daarna de achter-uitgang van het Dijkhuis en van het doktershuis.
Nog een foto uit 1962 met het zicht vanuit de Nieuwstraat naar de kerktoren. Het aan de overzijde van de Fransestraat liggende gebouw met de schoorstenen is de oude openbare lagere school.
We beginnen met de oneven huisnummers vanaf de Fransestraat. Hier zie je de winkel van Anton van Dijk. De etalage is ingericht. Deze foto is uit 1962.
Achter deze auto is de achter ingang naar het gemeentehuis. Je ziet de gemeentelijke publicatieborden aan de zijgevel van deze woning. Eerder had Jaap Verveer in deze woning zijn bloemenwinkel. Deze foto is uit 1962.
Langs deze woning was de achter ingang naar het gemeentehuis. Je ziet de gemeentelijke publicatieborden aan de zijgevel van de woning. Eerder had Jaap Verveer in deze woning zijn bloemenwinkel. Eerder heeft daar Gerrit de Vroome met zijn ouders daar gewoond. In het huis aan de linkerzijde woonde Harry Zweeren. Deze foto is uit 1962.
In het midden een dubbel woonhuis, foto uit 1962. In één van de huizen woonde Piet Roth.
Van rechts naar links: de achteruitgang van de huizen aan de Voorstraat namelijk, het doktershuis, het dijkhuis, Voorstraat 6 en de ambtswoning van de burgemeester. Deze foto is uit 1962.
Van rechts naar links: de achteruitgang van de huizen aan de Voorstraat, namelijk het dijkhuis, Voorstraat 6 en de ambtswoning van de burgemeester. Deze foto is uit 1962. In het middelste huis woonde Alewijn de Jong met zijn gezin en zijn schoonvader Krijn de Boer.
In het midden de achteruitgang van de ambtswoning van de burgemeester, het ziet er naar uit dat deze werd gebruikt als brandweergarage. Deze foto is uit 1962.
Een foto uit 1981. Hier zien we het kantoor van Woudenberg op de plaats waar voorheen de brandweergarage was aan de achterzijde van de ambtswoning.
In het midden de achter uitgang van de woning die gelegen is aan de Voorstraat 8 naast de ambtswoning. Rechts zie je de tuinmuur horende bij de tuin van de ambtswoning. Deze foto is uit 1962.
De woning in het midden is leeg, de ruiten lijken ingegooid. Hier woonde vroeger waarschijnlijk Van Steenis. Deze foto is uit 1962.
Van deze woning is later de gevel aanzienlijk veranderd. Deze foto is uit 1962.
In de woning achter de elektriciteitspaal woonde Piet van der Zouwen met zijn gezin. Deze foto is uit 1962.
Hier zijn we op de hoek van de Nieuwstraat en Peperstraat. Op de hoek woonde een familie Van den Heuvel? Deze foto is uit 1962. Achter de deuren in de Peperstraat was de werkplaats van Van der Zouwen gevestigd.
Nu gaan we aan de andere kant van de Nieuwstraat terug richting Franse straat. Aan het einde zie je de indertijd door mandenmakerspatroon Van Kekem gebouwde woning. Thans is deze woning gespitst in twee aparte woningen. In het rijtje woningen van vier woonde de families Van Arkel en Vroon. Deze foto is uit 1962.
In de woning rechts woonde de schoenmaker Quint. Links van het pad woonde Kees van Kekem met z’n vrouw Toos van Woezik. Links woonde Hermanus Vuurens met zijn gezin. Deze foto is uit 1962.
Hier zien we de woning waar Manus Vuurens met zijn gezin woonde. Deze foto is uit 1962.
Hier woonde de familie Van Kekem. Voordien woonde hier Marinus de Vroome met zijn gezin. Deze foto is uit 1962.
In het midden zien we de timmermanswerkplaats van G.H. Diepenhorst. Rechts van de werkplaats woonde eerst Pieter Johannes den Hartog met zijn gezin en later meester Kraak. Rechts in dit dubbele huis woonde Piet Diepenhorst met zijn gezin. Deze foto is uit 1962.
De timmermanswerkplaats van G.H. Diepenhorst. Op de nok zie je een bord met de tekst: G.H. Diepenhorst & ZN. 1908 TIMMERBEDRIJF 1958. Deze foto is uit 1962.
Dit is de woning van Diepenhorst. Het rechtergedeelte werd eertijds bewoond door Sjaan Zweeren met zijn gezin. Als je de poort ingaat woonde daar de mandenmaker Pieter Vroon met zijn gezin. Deze foto is uit 1962.
Hier zie je de woningen direct naast ’t Fortuin gelegen. In het eerste huis naast ’t Fortuin woonde Jan van den Heuvel met zijn ouders. Deze foto is uit 1962.