REAKTIE OP “HARTJE AMEIDE”
In de vorige Wegwijzer wordt in het artikel “Hartje Ameide” gewezen op het versterken van de Dam en omgeving als centrum.
Dit bijvoorbeeld door het postkantoor weer naar het centrum te halen en door de aktiviteiten rondom de Dam te concentreren.
’t Lijkt me dat de winkeliers in en rondom ’t centrum hier ook wei een steentje toe bij zouden kunnen dragen:
Tijdens de decembermaand – de maand waarin bijna elk stadscentrum extra aantrekkelijk wordt gemaakt door middel van versiering, licht en muziek – heb ik ’t speciale decembersfeertje wel gemist in Ameide.
Weliswaar was er tijdens de St. Nicolaasaktie iedere avond een drumband om ons naar de winkels te lokken, maar als je dan in het dorp arriveerde was het er donker.
Niets te merken van St. Nicolaas of Kerstfeest.
Dames en heren winkeliers, kunnen jullie met elkaar het centrum tijdens feestdagen niet iets aantrekkelijker maken? Sommige etalages waren erg fraai maar een extra lichtje op straat in deze donkere maand, een passend muziekje en een bescheiden kerstboom op de Dam zou ’t centrum toch veel aantrekkelijker maken?!
Een nieuw ingekomene.
Gemeenteraadsvergadering te Ameide
Havenmeester staakt lage losprijs in haven, subsidie educatieve schoolreisjes discutabel.
Woensdag 17januari was het dan zover. Een propvolle tribune met belangstellenden voor de algemene beschouwingen op de eerste gemeenteraadsvergadering in 1979 – waarbij voor het eerst de vergaderingen niet tot laat in de kleine uurtjes zouden duren doch om half elf zouden zijn afgelopen teneinde het publiek gelegenheid te geven tot het stellen van vragen.
Burgemeester Bakker had in onze vorige Wegwijzer een algehele oproep geplaatst en een korte uiteenzetting gegeven van een gemeentebegroting en het doel van het stellen van vragen.
B. & W. hebben tegen geen dovemans oren gesproken want de opkomst was groot te noemen – ook op de vervolgavond op 18 januari.
Burgemeester Bakker sprak in zijn openingswoord over het landelijk en gemeentelijk bestuur – over de problemen die daarmee gepaard gaan – over beperkingen die niet alleen landelijk – doch ook op gemeentelijk terrein voelbaar zullen worden en die naar hij hoopte niet al te desastreuse gevolgen voor onze gemeente zullen hebben.